Blog by Cigl

285 letů

572 280 km

Cesta kolem světa za 80 hodin

Suverénně největší letecká šílenost v životě, ale taky splněnej sen.

Předem chápu, že 99,9 % z vás tohle nechápe a nikdy by to neudělala. Pro mě to však byl už nějakou dobu sen, a tak jsem se koncem listopadu pokusil obletět zeměkouli za 80 hodin.

Sednout do letadla pro mě neznamená jenom letět z bodu A do bodu B, je to víc. Opravdu mi nevadí letět někam 13 hodin a pobýt tam třeba jen den. Jsem prostě leteckej nadšenec a jak si někdo vybírá pláž, na které se bude opalovat, já si vybírám letadlo a společnost. 

Tenhle trip byl však i proti mýmu normálnímu stylu lítání extrém. 80 hodin až na výjimky v podstatě jen v rámci letiště nebo letadla. Vlastně chápu, že by se z toho leckdo zbláznil, ale mě to od začátku do konce neuvěřitelně bavilo a nelituju jediné minuty, jediné koruny.

"

Během 3 dní jsem letěl Boeingem 747, dvakrát Airbusem A380, A350 nebo dvakrát Dreamlinerem.
V civilním lítání není nic víc.

Celej výlet jsem si samozřejmě postavil tak, abych se v případě včasných příletů do 80 hodin vešel, nicméně jsem se snažil vybírat zajímavý lety, letiště, letadla a aby to bylo co nejvíc kilometrů. Díky tomu jsem po cestě sedl do ikon letectví, viděl z okna krásný věci a udělal nejdelší let v životě.

Zároveň to však byl neskutečnej risk. Jen jednou jsem měl na přestup víc jak 4 hodiny a dvakrát jsem byl fakt hodně blízko tomu, že mi to uletí a v tom případě bych byl nahranej. Naštěstí nade mnou někdo tam nahoře drží ochrannou ruku a já všech 8 letadel stihnul.

Londýn

"

Za 8 letů jsem měl v letadlech guláš, krevety, pizzu nebo lososa.

Boeing 787-9 Dreamliner - Norse Atlantic Airways

"

Jo, jsem blázen.

Boeing 747-8 - Lufthansa

"

Říkejte si co chcete,
tohle je splněnej sen.

Ne, neviděl jsem žádný divy světa, nepotkal Dalajlámu a můj největší gastro zážitek je losos nebo krevety v letadle, i tak to však pro mě znamená strašně moc. Tenhle nápad jsem v sobě nosil přes 3 roky a ten pocit, když se to povedlo, byl fakt nepopsatelnej.

Splnil jsem si sen a kdykoliv bych to udělal znova. Já jsem takhle svůj a je mi celkem jedno, že je to pro lidi nepochopitelný. Letecky je tohle úplně nejvíc a ponesu si to v sobě už napořád.

Singapur
Airbus A350-900 - Thai Airways
Airbus A380 - Asiana Airlines
Soul
Soul
Někde nad Japonskem
Někde nad Japonskem
Někde nad Kalifornií
Los Angeles - Hollywood Hill
Můj Airbus A380 - Asiana Airlines v LA
Los Angeles
Boeing 787-9 Turkish Airlines
Malibu
Nevada
Nevada
někde nad USA
finální čas: 79:45:00.42

42 377 km

23.-26.11.2022