Blog by Cigl

285 letů

572 280 km

Typická norská letní dovolená

Moře, pláže, azuro, léto. 

Sednout v Oslu do letadla a jako pravej norskej koupák se za dvě hodiny nechat přepravit k moři, kde je moře azurové, pláže písečné a na teploměru…10 stupňů.

Krásná letní dovolená se dá udělat i za polárním kruhem, kde jsou noci krátké, příroda krásná a moře ukrutně studené. Takový styl mně osobně přijde vlastní, a o tom je i dnešní video.

Sever je moje srdcovka a zvlášť teď, když nemůžu do Asie, upínám se k němu čím dál víc. Ke spokojenosti prostě potřebuju jiný věci než kochat se vlastním opálením a běhat do stánku pro zmrzlinu.

Mohl bych sem jezdit
každý dva týdny
a stejně se mi z toho
bude tajit dech.

Konkrétně v Tromso jsem se ocitl potřetí, poprvé však v létě. Kouzelný je, že jak v zimě, tak v létě to člověka oslní. V zimě vás tady čekají sněhové bouře, tvrdý mráz, ale taky pohádková zasněžená krajina, která si leckoho svojí tvrdostí totálně získá. Když pak máte štěstí, spatříte na nebi jednu z nejhezčích věcí vůbec…auroru. V létě si tady naopak místo připadáte jak někde na Maledivách. Současně však vnímáte tu naprostou nedotčenost a nádheru, které ta odlehlost a divokost strašně sluší.